Pořizujeme si tepelné čerpadlo

Kdo by chtěl v dnešní době za něco platit víc než musí? Jako příklad za všechny poslouží vytápění. Vezměme si elektrické a plynové kotle. Jejich pořizovací cena není zrovna nízká, potom musíte pravidelně jednou za rok nechat provést revizi kotle, abyste nepřišli o záruku, a ta samozřejmě také něco stojí. Navíc platíte ještě za to, co protopíte. Nezdá se vám to jako hodně peněz, které vám protečou radiátorem? Můžete to zastavit, stačí si pořídit úspornější topidlo, tím může být tepelné čerpadlo. Je pravda, že pořizovací náklady nejsou zrovna nejnižší, nemusíte však absolvovat žádné revizní kontroly jen kvůli záruce a to nejlepší, za vytápění značně ušetříte, protože tepelné čerpadlo získává energii z okolního prostředí.

 

Technologie je jednoduchá, z půdy nebo okolního vzduchu lze poměrně snadno čerpat energii, která se mění na teplo. Tímto teplem potom vytápíte celou vaši domácnost. Existuje několik typů tepelných čerpadel, jedním jsou ta, která získávají energii ze země, jiná ji čerpají ze vzduchu a další z vody. Každý typ má své výhody i nevýhody. Záleží na spoustě okolností, které čerpadlo je vhodné právě pro vás. Systém vytápění tepelným čerpadlem je založen na získávání tepla z prostředí, celý systém však obsahuje celou řadu různých komponent, které je třeba instalovat a zapojit.

 

 

Pokud si na montáž sami netroufáte, vyhledejte profesionály, kteří se postarají o dodání spolehlivého tepelného čerpadla a zajistí také instalaci a pravidelný servis. Své zkušenosti a odborné služby vám poskytne firma Remko, která se zabývá vytápěním tepelnými čerpadly na míru od projektu až po samotnou realizaci. To znamená, že společnost Remko začne u projektu systému vytápění tepelným čerpadlem a skončí instalací jednotlivých komponent do funkčního celku, který potom také v případě potřeby servisuje. Můžete očekávat pouze vysoce kvalitní tepelná čerpadla německé kvality, která navíc společnost Remko dodává na klíč.