Lehátka zahradní a jejich správný výběr

Také rádi a často odpočíváte na své zahradně? Pokud ano, nemusíte se nutně spokojit vždy jenom s tím, že využijete vaše židle nebo křesla, popřípadě s tím, že si lehnete na deku na zem. Možností, která se nabízí, je lehátko zahradní. Jedná se o mnohem pohodlnější variantu, než dvě zmíněné. A proto se společně podíváme na to, jak vybrat ty pravé. Jelikož v mnoha obchodech zahradní lehátka výprodej právě probíhá, je ideální doba začít se o tento sortiment aktivněji zajímat.

 

Prvním krokem je výběr správného materiálu lehátka

 

Začneme rozhodně tím, jaký zvolíme materiál. V tomto směru je totiž základ v tom, že se zaměřujeme hned na několik klíčových vlastností, které vlastně bude dané konkrétní lehátko mít. Pokud nás dané vlastnosti zajímají, potom je třeba říci, že lehatko k bazenu by mělo být vyrobeno z materiálu, který by měl být primárně odolný, měl by být pevný, stejně jako by měl nabídnout i svou estetickou krásu. Ne vždy se nám však povede sladit všechny kombinace do jedné ideální. Zvolit tak můžeme:

  • Lehátko ze dřeva
  • Lehátko z kovu
  • Lehátko z přírodního ratanu
  • Lehátko plastové

Samozřejmostí je, že každé lehátko má své pro a proti. Je třeba jasně si uvědomit, jak a na co ho budeme hlavně používat a podle toho se následně vydáme právě onou konkrétní cestou, která se nabízí.

 

Jak je to z hlediska pohodlnosti?

 

Pamatujte také na to, že s ohledem na volbu materiálu se můžeme seznámit také s tím, jak jen konkrétní lehátko plážové také pohodlné. Zde však není třeba klást takový důraz na maximální měkkost podložky. A to z toho důvodu, že v rámci rozsáhlého příslušenství není v podstatě žádným problémem to, abychom si koupili třeba měkké polstrování, které náš problém s pohodlností jednoduše a samozřejmě také velmi rychle vyřeší. I tím si dnes můžeme být stoprocentně jisti.

 

 

Kde budeme lehátka zahradní používat?

 

I to je dobré kritérium výběru, na které bychom se rozhodně neměli zapomenout zaměřit. Z jakého důvodu? Je to hlavně proto, že třeba lehátka k bazénu by měla splňovat požadavky na to, aby byla odolnější proti vlhkosti. Zde tak může přijít vhod nejenom plast, ale případné impregnační a jiné látky, které zajistí, že se vlhkosti zkrátka bát nemusíme. Daná starosti můžeme hodit za hlavu i v případě, kdy konkrétní lehátka budeme využívat jenom běžně, na naší zahradě. Třeba k odpočinku, nebo k opalování. Téměř jakákoliv plážová lehátka jsou totiž konstruována tak, aby tento konkrétní účel použití byl tím základním.

 

Myslete také na funkce lehátka

 

Ano, i ty jsou dnes nesmírně důležité. Pokud budeme konkrétní, máme s ohledem na funkčnost na mysli hlavně to, že je dobré pořídit si polohovací lehátko. A proč konkrétně tuto variantu? Důvody jsou více než jasné. Budeme si moci sami nastavit nejenom sklon našich zad, ale bude možné si třeba nastavit také to, jak vysoko budeme mít nohy. To nám zkrátka dané polohovací lehátko dokáže nabídnout. Praktickým doplňkem ale mohou být také opěrky. Ty se nejenom pozitivně podepisují na tom, že zvyšují pohodlnost, ale jsou skvělou možností, jak si na ně můžeme odložit třeba nápoje, nebo zkrátka cokoliv jiného.

Když mluvíme o celkové funkčnosti lehátka, nejsou to jenom zahradní lehátka polohovací, na která je dobré se zaměřit. Je třeba myslet třeba i na to, aby bylo možné s ním jednoduše manipulovat, nebo ho snadno umístit v případě, kdy ho ukládáme na zimu. Hodit se tak může třeba plážové lehátko skládací, které tak bude spojeno právě s jistotou celkově kompaktních rozměrů.