Kde je život, tam je světlo

 

Pro naše tělesné i duševní zdraví je důležité, abychom měli doma vždy dostatek světla. Světlo je totiž jedním z klíčových elementů, bez kterých nemůžeme žít. Navíc každý interiér potřebuje dostatek světla, aby vynikly jeho přednosti. V každé místnosti vaší domácnosti se odráží vaše osobnost, váš vkus, mezi důležité prvky patří samozřejmě také svítidla a osvětlení. Pomáhá vytvářet atmosféru interiéru a dolaďuje jeho styl.

 

Svítidlo – dominanta interiéru

 

Svítidel si většinou všimneme hned na první pohled při vstupu do místnosti. Zaujme nás množství světla, jeho barva a směr, samozřejmě také velikost a styl. Je proto důležité vybírat vždy kvalitní a zároveň stylová svítidla, aby osvětlení místnosti bylo prostě dokonalé. V žádné místnosti obvykle nechybí centrální svítidlo v podobě lustru. Ten udává místnosti dostatečné množství světla, není však dobré používat pouze jedno svítidlo, pro lidské oko je mnohem příjemnější světlo přicházející z více stran. Světlo zářící z více bodů vytváří příjemné přirozeně působící světlo.

 

Nejprve tedy budeme vybírat lustr. V současné době existuje velké množství nejrůznějších typů lustrů, tato svítidla se montují přímo na strop nebo si lze vybrat i závěsné varianty. Co se týká materiálů, převládá dosud sklo a plast, které naleznete v nejrůznějších úpravách, aby vytvářely se světlem magické efekty.

 

Pro dosažení dokonalého osvětlení se tedy používají doplňková svítidla, kterými mohou být stojací lampy, stolní lampičky, nástěnná svítidla nebo bodovky, které se zabudovávají do skříní, podhledů apod. Zajímavou atmosféru navodí také osvětlení vitrín a obrazů. Sháníte-li moderní osvětlení do vašeho bytu nebo domu, určitě nevynechejte světelné studio Aulix, které vám nabídne více než 400 různých modelů osvětlení a svítidel. Vyberete si zde klasická i moderní svítidla, která se vám budou hodit do interiéru.