Komín pro každý dům

Komín pro každý dům

Komín je velmi důležitá součást domu, v závislosti na typu vytápění je třeba řešit také kvalitu odvodu spalin. Když se rozhlédnete po sousedních domech, velká spousta z nich se pochlubí novými komíny. Ptáte se proč? Hlavní důvod je třeba hledat v systému vytápění, dříve se mnohem víc topilo plynem, spaliny z plynu jsou poměrně málo agresivní a i zděný komín tak vydrží dlouho sloužit. Vzhledem k tomu, že však ceny plynu stoupají, stále více lidí hledá alternativní způsob vytápění, protože nechtějí nebo ani nemohou tolik platit za topení. Do módy se tak dostává staré známé topení tuhými palivy.

Nevýhodou je, že se spalováním dřeva uvolňují poměrně agresivní spaliny, které v komínu často kondenzují na kyselé sloučeniny. Tyto kondenzáty jsou značně agresivní a narušují strukturu komínu. Ve snaze najít skutečně odolný komín je začaly vyrábět komíny z nerezu. Nerez je totiž, jak známo, velmi odolný materiál. Nevadí mu vlhkost, extrémní teploty ani působení spalin. Nerezové komíny jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, která zaručuje komínu jeho velkou odolnost a zároveň mu dodává také nízkou hmotnost, díky které se s ním velmi dobře manipuluje.

Nerezový komín si můžete objednat i na internetu, e-shop Komíny-nerez.cz nabízí široký sortiment nerezových komínů, prodá vám buď celý set nerezového komínu se vším všudy nebo si můžete váš komín sestavit z jednotlivých dílů přesně na míru. Tuto možnost využijete zejména ve starším domě, kde je třeba se komínovým potrubím vyhnout nějaké překážce nebo se stočit do kouřovodu. Použitím speciálních dílů nerezového komínu si snadno sestavíte komín přesně na míru. Navíc nerezový komín má výhodu čistého jednoduchého a moderního designu, takže se bude k vašemu domu hodit. Neváhejte a pořiďte vašemu domu nerezový komín i vy.