Vyberte si komín z nerezu

Vyberte si komín z nerezu

Žádnému domu by neměl chybět kvalitní komín. Dříve se komíny vyzdívaly, problém byl však v tom, že často se komíny musely opravovat vzhledem k tomu, že se topilo převážně tuhými palivy, při jejichž spalování se produkuje velké množství poměrně agresivních chemických látek. Proto jsou neustále vyvíjeny komíny z nových odolnějších materiálů. Vezměme si například nerez. Nerezová ocel je velmi kvalitní materiál, který nabízí vysokou odolnost, pevnost, chemickou stálost, korozivzdornost a také žáruvzdornost, tedy vše, co od komínu potřebujete. Proto se nerez začala používat také při výrobě komínů.

Nerezové komíny mají velké množství výhod, vedle výše jmenovaných vyhovují spotřebitelům také cenově. Dalším plusem, který hraje do karet nerezovým komínům, je nízká hmotnost a s ní jde ruku v ruce také jednoduchá manipulace. Nerezové komíny se vyrábí tak, že z jednotlivých dílů si každý může sestavit komín na míru podle konkrétních dispozic svého domu. Montáž navíc také není nijak složitá a zvládne si s ní poradit i každý průměrný domácí kutil.

Na nerezové komíny dnes narazíte skoro všude, osvědčeným prodejcem nerezových komínů je internetový obchod Komíny-nerez.cz, kde naleznete široký výběr různých druhů nerezových komínů. Nerezové komíny se vyrábí jednoplášťové a izolované. Jednoplášťové komíny nemají žádnou izolaci a můžete je použít samostatně nebo také jako komínovou vložku do vašeho stávajícího komínu. Izolované nerezové komíny se liší tím, že mezi dvěma plášti nerezové oceli se nachází ještě tepelně izolační minerální vata. Díky tomu mohou být uvnitř odváděny horké spaliny a zvenku se o komín nespálíte. Díky nejrůznějším dílům lze nerezový komín bez problémů napojit na libovolné kouřovody, existuje také mnoho různých komínových hlavic a příslušenství. Zajistěte i vy vašemu topidlu optimální tah a napojte jej do nerezového komínu.