Jak se správně připravit na stěhování

 

Stěhování patří k běžnému životu, a aby vše proběhlo tak jak má, člověk si musí tuhle akci dobře naplánovat, na nic nezapomenout a hlavně nemít z toho trauma. Je sice pravdou, že je asi lepší vyhořet než se stěhovat, ale je to jen otázka celé organizace stěhování a také záleží na tom, kolik vlastně máme věcí. Ale být připraven na tohle všechno je jen dobrý start.

 

 

Dobře sbaleno

 

Asi nám dáte za pravdu, že mít dobře všechno zabaleno je polovina úspěchu. V této situaci jsou našimi nejlepšími kamarády papírové krabice, tužka a lepící páska. Vše se dá dobře zabalit do krabic a je nutné ty krabice správně popsat. Není totiž nic horšího, než v novém bytě hledat konkrétní věc a vlastně nevíme, kde ji hledat. Také bychom měli dát pozor na křehké věci, které by mohly přijít při stěhování k úrazu. Tady je vhodnou alternativou i bublinková fólie, která spolehlivě ochrání náš majetek před rozbitím.

 

Navíc si při balení veškerých věcí můžeme udělat takový generální úklid, zjistíme tak, že vlastně tolik věcí ani nepotřebujeme. Při balení ale také nezapomínejme na menší zavazadlo, které bude obsahovat základní a důležité věci, které budeme bezprostředně po stěhování potřebovat.

 

Pomoc profesionální firmy

 

Máme – li celkem hodně věcí a netroufneme si na stěhování jen s vlastními silami, je stěhovací firma tím správným řešením. Trn nabízí mnoho možností a tak si vybrat stěhovací firmu v našem okolí nebude problém. Jako první si ale určitě budeme muset zamluvit konkrétní termín, čím dřív tím líp. Objednávka na poslední chvíli nemusí dopadnout přesně podle našich představ a navíc by termín mohl být již obsazen. Také přepravní podmínky a jiné doplňkové služby bychom si měli vyjednat dopředu. Předejdeme tak případným nepříjemnostem nebo dokonce neshodám.

 

Důležité také je, upozornit pracovníky stěhovací firmy na to, že máme také sbalenou cennou sbírku nebo že náš nábytek zahrnuje i poměrně těžkou knihovnu.

 

Stěhování na míru

 

I v takovém oboru, jako je stěhování, může profesionální firma nabídnout své služby doslova na míru. Tady stačí jen dohodnout podmínky, které budou vyhovovat oběma stranám, předat klíče a ostatní nechat na odbornících. My se můžeme v klidu věnovat jiným činnostem, které nás zaměstnávají.

 

Takže stěhování nemusí být jen nudná nebo stresující záležitost. Stěhování může být dokonce někdy i zábava a s pomocí spolehlivých pracovníků stěhovací firmy jde všechno líp.