mobilní haly

Montované haly snadno a rychle - plachtové haly

Vyřešit rychle a pokud možno jednoduše problém se skladováním zboží nebo materiálu či dokonce s výrobními prostory nemusí být takový problém. Jednoduché zastřešení poskytuje montovaná plachtová hala, která má několik výhod a je vhodná do každého odvětví.

Co si pod pojmem montované plachtové haly můžeme představit

Především jde o kvalitní ocelové konstrukce, které jsou opláštěny velmi pevnou, izotermickou plachtou, která nepropouští světlo a je nepromokavá. Nemusíme se tedy bát v případě nepříznivého počasí, že by nám slunce nebo déšť znehodnotit materiál. Tyto ocelové profily tvarované za studena jsou většinou vyrobeny z oceli 1. Třídy. Montované plachtové haly jsou vlastně bezrámové konstrukce, které jsou pevně přikotveny k základu. Jestliže je přáním zákazníka izolace, instalace dalších prvků, jako jsou okna, vodoinstalace, elektroinstalace a podobně, není v tom žádný problém.

Jaké výhody mají montované plachtové haly

Pokud bychom měli hovořit o výhodách těchto prefabrikovaných ocelových konstrukcích, jistě můžeme zviditelnit ty nejhlavnější. Je to především:

jednoduchá montáž a demontáž
poměrně nízká cena
požární odolnost a bezpečnost
díky prvotřídní oceli je zde vysoká odolnost proti korozi a agresivnímu prostředí, a to včetně chemických materiálů
záruka na konstrukci až 40 let, na plášť 20 let

Kde všude je možné montované plachtové haly uplatnit

V současné době můžeme tyto plachtové haly vidět v nejrůznějších odvětvích a využití je tedy všestranné. Pokud chceme například rozšířit svůj podnikatelský záměr a chtěli bychom větší skladové prostory pro uskladnění zboží nebo materiálu, je taková hala vhodným a především rychlým řešením. Stejně tak bychom mohli tyto haly využít jako výrobní prostory, kde není žádný problém provést elektroinstalaci, vodoinstalaci, velká vrata pro vysokozdvižný vozík a podobně. Veškeré haly se dají doslova přizpůsobit požadavkům klienta, takže i s rozměrem nebude jistě problém.

Tyto hangáry ale lze také využít jako ustájení pro hospodářská zvířata, protože jsou prostorné a jednoduché. Stejně tak lze plachtové haly využít k ustájení krmiva nebo jsou vhodné i jako garáže pro těžkou zemědělskou techniku. Ale tím stále ještě nejsme u konce s využitím. Plachtové haly jsou rychlým řešením jako zastřešení různých sportovišť, tenisových kurtů, bazénů nebo jízdáren, ale hodí se také jako showroomy na výstavy a veletrhy.

Plachtová hala

Ještě pár slov závěrem. Každý, kdo takovou halu vlastní jistě ví, že pokud bychom ji potřebovali postavit na jiném místě a to z jakéhokoliv důvodu, není nic jednoduššího, než halu demontovat a postavit na místě, které potřebujeme a třeba ve větších rozměrech. Pokud taková hala má do 1000 m2, není potřeba stavební povolení, plachtové haly.

Bezrámový hangár nevyžaduje další vnitřní úpravu oblouku, protože opláštění je dostačující a má i optimální vzhled. Jako základ je požita zemina, štěrk, asfalt, zkrátka vše, co lze jako základ považovat. Není zde potřeba pevného betonového základu s pevnými nosníky.